Υπηκοότητα σε δικτάτορες; Αντε, με το καλό και στον… Κιμ Γιον Ουν 

Εκεί που πραγματικά λες τα ίδια όλα, ακούς, διαβάζεις, ενημερώνεσαι πως έδωσαν υπηκοότητα σε…δικτάτορες της Καμπότζης. Οκ. Κλείσαμε. Το τερματίσαμε, λένε στην Ελλάδα.

Σοβαρά τώρα. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ξεκάθαρο και κυρίως δυσεπίλυτο λόγω…βλακείας.

Ξεκαθάρισμα τώρα… 

Το ότι κατάφεραν μέλη της οικογένειας του δικτάτορα της Καμπότζη να πάρουν Κυπριακό διαβατήριο δεν περιποιεί τιμή στην Κυπριακή Δημοκρατία. Από την άλλη βεβαίως και με βάση την ορθά τεκμηριωμένη ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κάποια πράγματα ήδη άλλαξαν.

Το ερώτημα είναι ένα; Αυτό είναι που θέλουμε; Αυτό είναι το μέλλον της οικονομίας μας; Να πουλούμε διαβατήριο σε όποιον μας κτυπήσει την πόρτα; Και μετά να ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες γιατί και πως έγινε αυτό; Κρίμα!

Ώρα αποφάσεων 

Είναι σαφές σε όσους θέλουν να βλέπουν τον ουρανό και όχι το δάκτυλο ότι είμαστε ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ για πολύ καιρό, στην μπούκα του κανονιού. Η ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από τη βιομηχανία των διαβατηρίων μας τελειώνει. Ή πρέπει να τελειώνει. Να το τελειώσουμε πρέπει. Υπάρχει λύση. Ναι στα due diligence ναι στα διεθνή γραφεία ναι στην προσέλκυση επενδύσεων, όχι όμως στην καταρράκωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση και δεδομένου ότι διεθνή πρακτορεία μας έχουν βάλει στο στόχαστρο ένα πρέπει να γίνει. Να αφαιρέσουν τα διαβατήρια από τους δικτάτορες της Καμποτίας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να διασύρεται μια ολόκληρη δημοκρατία γιατί έτσι αποφάσισαν με βάση τα δεδομένα της στιγμής.

Κατανοητή η δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών. Καθόλου όμως κατανοητή η δικαιολογία ότι δεν σχολιάζουν μεμονωμένες περιπτώσεις. Οκ. Μην το σχολιάσετε. Χειριστείτε το. Απλά και χωρίς φανφάρες.

Αλλιώς σας ευχόμαστε το απλό:

“Άντε και με το καλό στον Κιμ Γιονγκ Ουν” 

Check Also

Θα «φιλοξενηθεί», στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ;;

Share Twitter Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021, φημολογείται ότι η Ελενάρα μας θα φιλοξενηθεί …

Καύσιμα από τα κατεχόμενα- Η «απραξία» έφερε μείωση εκατομμυρίων εσόδων

Share Twitter Μέσα σε ένα χρόνο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχασε έσοδα 88 εκατομμυρίων ευρώ σε …