ΥΠΕΣ: Ομόφωνη αποδοχή του ΔΣ για το οργανόγραμμα του ΡΙΚ

Ομόφωνη αποδοχή του ΔΣ για το οργανόγραμμα του ΡΙΚ, τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής για συμφωνία Κυβέρνησης – ΔΣ ΡΙΚ

Για χρόνια το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου βρισκόταν αντιμέτωπο με τρία συγκεκριμένα προβλήματα που αποδεικνύονταν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του, δημιουργώντας στρεβλώσεις και για το ίδιο το προσωπικό του.

Μετά από 5 μήνες έντονων συζητήσεων είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την συμφωνία της κυβέρνησης με το ΔΣ του Ιδρύματος και για τα τρία ακανθώδη ζητήματα.

Θέλω να χαιρετίσω την ψεσινή ομόφωνη αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος τόσο του προτεινόμενου από το Υπουργείο Εσωτερικών οργανογράμματος, όσο και της συμφωνίας για τα περιθωριακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ταμείου.

Η εξέλιξη αυτή μαζί με την επίσης κατ’ αρχή συμφωνία για την τροχοδρόμηση της διαδικασίας ανέγερσης νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για το ΡΙΚ, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Είμαι σίγουρος ότι και οι συντεχνίες των υπαλλήλων, την συνδρομή των οποίων, οφείλω, επίσης να εξάρω για την μέχρι σήμερα συμβολή τους για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, δεν θα αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσυπογράψουν τόσο το οργανόγραμμα που δημιουργεί προϋποθέσεις αξιοποίησης του συνόλου του δυναμικού του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων και των αορίστου χρόνου υπαλλήλων, αλλά και την συμφωνία για τα περιθωριακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ταμείου, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ, τις συντεχνίες των υπαλλήλων, τους συνταξιούχους υπαλλήλους για την ιώβειο υπομονή τους και να διαβεβαιώσω ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί την υλοποίηση της υποχρέωσης της κυβέρνησης απέναντι στους υπαλλήλους του Ιδρύματος αλλά και τον ίδιο τον Κυπριακό λαό για μια υγιή και έγκυρη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Check Also

Κορωνοϊός: 390 νέα κρούσματα – 2 θάνατοι – Ποσοστό θετικότητας 0,59%

Κορωνοϊός: 390 νέα κρούσματα – 2 θάνατοι – Ποσοστό θετικότητας 0,59% Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει …

Νέα άφιξη μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας

Νέα άφιξη 40 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ξύλινη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας. Σύμφωνα …