ΥΠΕΣ: Απαντά με επιστολές στην Ατταλίδου και την καλεί να απολογηθεί

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών σε παραπλανητικό και αναληθές δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για αποφάσεις που αφορούν το ΚΕΠ

Η ανακοίνωση:

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 η βουλεύτρια των Οικολόγων κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου διαβίβασε ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών την οποία και έσπευσε, για προφανείς λόγους, να τη δώσει στη δημοσιότητα προτού λάβει απάντηση.

Με την επιστολή της ρωτούσε «γιατί (ο ΥΠΕΣ) παραβίασε τον περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμο και δεν απέστειλε ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα άτομα που είχε πρόθεση να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατ΄εξαίρεση πολιτογράφησης, όπως έπρατταν οι προκάτοχοι του».

Πέραν της γραπτής απάντησης του Υπουργού Εσωτερικών που απεστάλη στη βουλεύτρια των Οικολόγων την 21η Ιανουαρίου 2022, και την οποία δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί άλλης απάντησης, δίνει επίσης στη δημοσιότητα τις επιστολές ημερομηνίας 19/7/21 και 29/7/21, που αποστάλθηκαν στον Αν. Διευθυντή της Βουλής, προ των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου τις 22ας και 30ης Ιουλίου και με τις οποίες βεβαίως καταρρίπτονται οι όποιοι αναληθείς ισχυρισμοί της κας Ατταλίδου.

Θα ήταν ορθότερο για την ίδια, ως εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή, πριν προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, τουλάχιστον να ενημερώνεται, πολύ δε περισσότερο όταν ισχυρίζεται παραβίαση του Νόμου από δημόσια αρχή.

Ευελπιστούμε ότι διακατέχεται από ευθιξία και γι΄αυτό θα απολογηθεί.

Συνημμένες οι σχετικές 3 επιστολές:

Check Also

ΑΚΕΛ: Είναι το φράγμα των τιμών και της ακρίβειας που έσπασε αλλά ο ΔΗΣΥ ζει αλλού

Είναι το φράγμα των τιμών και της ακρίβειας που έσπασε, αλλά ο Συναγερμός ζει αλλού, …

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο Την απόλυτη ικανοποίηση του …