Υπαλλήλοι της ΑΤΗΚ παρέδωσαν στον ΠτΔ επιταγή για τους πυρόπληκτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία υπαλλήλων της ΑΤΗΚ οι οποίοι του επέδωσαν χρηματική επιταγή προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Παραδίδοντας την επιταγή, ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ο κ. Χρύσης Φοινιώτης, εκ μέρους του ΔΣ και του Ταμείου Ευημερίας των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, είπε ότι “το ποσό αποτελεί εισφορά εκ μέρους των μελών του Ταμείου Ευημερίας της ΑΤΗΚ προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αδελφών στην Ελλάδα”.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέφεραν και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που αναλάβατε».

Πρόσθεσε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, «από τις εισφορές τόσο του κράτους όσο και οργανωμένων συνόλων αποφασίσαμε να δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο στην περιοχή Μάτι το οποίο να είναι η συμβολική εισφορά της Κύπρου στους πυρόπληκτους του καλοκαιριού.

Κάθε πράξη που συμβάλλει στην αλληλεγγύη δεν είναι παρά μια πράξη αναγνώρισης των αρχών της αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι πρεσβεύουμε. Αλλά το σημαντικότερο είναι η συμβολική αλληλεγγύη μεταξύ των ελληνικής καταγωγής Κυπρίων που ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και των αδελφών μας που ζουν στην Ελληνική Δημοκρατία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη του Πρωθυπουργού, διότι γνωρίζει ότι υπάρχουν τα εθελοντικά κινήματα και, ιδιαίτερα, οργανωμένα σύνολα που συνεισφέρουν και ενδυναμώνουν την αρχική συνεισφορά της Κυβέρνησης».

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …