Υπάρχουν… ρωσικά F-16 (Video)

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι τα F-16 αποτελούσαν ένα από τα καλύτερα εξαγώγιμα προϊόντα των ΗΠΑ προς τις συμμαχικές τους χώρες. Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν και «ρωσικά» F-16.

Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να μετατρέψει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16C σε.. ρωσικό, βάφοντας το με τα χρώματα και την παραλλαγή που «φοράνε» τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, τα Su-57.

Ωστόσο, αυτό το ιδιαίτερο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος, δεν είναι μια προσπάθεια «τρολ» των Ρώσων, ούτε θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο «τουριστικό» έκθεμα, αλλά στην παρθενική πτήση που εκτέλεσε, έδωσε «μήνυμα» για την ειδική αποστολή που έχει αναλάβει, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για τα υπόλοιπα μαχητικά αεροσκάφη και όσο και για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Τα F-16C της Aggressors αντιγράφουν τα χρώματα, τα σημάδια και τα διακριτικά του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων. Ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το ρωσικό Su-57, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους πιλότους που έρχονται στο οπτικό πεδίο αυτών των μαχητικών να δουν ιδίοις όμμασι αυτό που θα έβλεπαν αν αντιμετώπιζαν πραγματικά ένα Su-57.

Πηγή: onalert.gr/Defence Blog

Check Also

Γερμανός βουλευτής με τρία παιδιά άφησε τη σύντροφό του και είναι ζευγάρι με 43χρονη πρώην πορνοστάρ

Ο Γερμανός βουλευτής του FDP, Hagen Reinhold, επιβεβαίωσε ότι είναι σε σχέση με την πρώην …

H Wagner Group του «σεφ του Πούτιν» στρατολογεί εγκληματίες από την Αφρική για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας είναι τόσο δυσμενείς στην παρούσα φάση για τη Ρωσία, …