Υγεία: 10 τροφές για να καθαρίσετε την νικοτίνη από τον οργανισμό

Υγεία: 10 τροφές για να καθαρίσετε την νικοτίνη από τον οργανισμό

Εάν ανήκετε σ’ αυτούς που δεν μπορούν να κόψουν με τίποτα το κάπνισμα, παρά το ότι γνωρίζετε πόσο κακό κάνει στον οργανισμό, τουλάχιστον  βοηθήστε το σώμα σας να αποβάλλει τη νικοτίνη, όσο γίνεται.

Κατ΄αρχήν πίνοντας πολύ νερό. Το νερό βοηθάει στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης που προκαλεί το κάπνισμα, αλλά και στην αποβολή της νικοτίνης.

Η νικοτίνη είναι μια από τις πιο εθιστικές χημικές ουσίες γνωστές στον άνθρωπο που την καπνίζει σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλούς αιώνες.

Η νικοτίνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να μπλοκάρει νευρικά και μυϊκά κύτταρα. Το φυτό του καπνού παράγει νικοτίνη που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μπορεί να αυξήσει ακόμη και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ακόμη και με όλες τις απαγορεύσεις όσον αφορά το κάπνισμα, τις προειδοποιήσεις για την υγεία και την επιστήμη να προσπαθεί να αποδείξει πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η νικοτίνη, οι άνθρωποι εξακολουθούν να καπνίζουν.

Κάποιος μπορεί επίσης να μασήσει καπνό, που είναι λιγότερο επιβλαβές, αλλά εξακολουθεί να περιέχει νικοτίνη.

Επίσης, με τις παρακάτω τροφές μπορείτε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τη νικοτίνη:

 ΡΟΔΙ

Το κάπνισμα αυξάνει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας. Κάποιος μπορεί να εξουδετερώσει αυτά τα συμπτώματα με την κατανάλωση ροδιών που βελτιώνουν την κυκλοφορία. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια.

ΚΑΡΟΤΑ

Μείωση της βιταμίνης Α και C πολλές φορές μέσα στην ημέρα είναι ακριβώς αυτό που πετυχαίνει ένας τακτικός καπνιστής. Ενισχύστε το σώμα σας με τακτική κατανάλωση καρότων για να αναπληρωθούν η βιταμίνη Α, C ενισχύοντας έτσι τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας. 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Τα πορτοκάλια είναι ένα ισχυρό εσπεριδοειδές. Η νικοτίνη στρεσάρει το σώμα και μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C. Η κατανάλωση πορτοκαλιών αναπληρώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C και μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση και το άγχος που προκαλείται από τη νικοτίνη.

ΣΠΑΝΑΚΙ

Το σπανάκι περιέχει φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9 που είναι γνωστό ότι απομακρύνει τη νικοτίνη από το σώμα. Η νικοτίνη μπορεί να διακόψει τον κανονικό ύπνο και οι καπνιστές υποφέρουν συχνά στον ύπνο λόγω της νικοτίνης. Το φολικό οξύ είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί κατά την προσπάθεια για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων στέρησης της νικοτίνης που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα που προκαλούνται από το κάπνισμα και τη νικοτίνη. Για τα πλήρη αποτελέσματα πρέπει κανείς να καταναλώνει ωμή πιπερόριζα για να ανακουφίσει την επιθυμία για νικοτίνη, να διατηρήσει υγιή απώλεια βάρους και τη μείωση των τοξινών στο αίμα που προκαλείται από τη νικοτίνη. Ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε την νικοτίνη από το σώμα σας είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

CRANBERRIES

Το οξύ στο cranberries βοηθά στην αποβολή της νικοτίνης από την κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα από ό, τι θα κάνατε κανονικά. Η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας ακριβώς όπως κάνουν και τα cranberries, έτσι αντικαθιστώντας τα τσιγάρα με cranberries μπορεί να σταματήσει η επιθυμία όταν προσπαθείτε να σταματήσετε το κάπνισμα.

ΛΕΜΟΝΙΑ

Λεμόνια είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο της επιλογής σας για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Εάν καπνίζετε η νικοτίνη παραμένει στο σύστημά σας μέχρι και 3 ημέρες. Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C καταπολεμούν γρήγορα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της νικοτίνης και το κάπνισμα.

ΣΙΤΑΡΙ

Το κάπνισμα μπορεί να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία σας, οπότε προσπαθήστε να τρώτε το φύτρο σιταριού, που βρίσκεται στα καρύδια για να πάρετε αρκετή βιταμίνη Ε για τη βελτίωση της ελαστικότητας του κυκλοφορικού συστήματος σας. Με το Φύτρο σιταριού μπορούν επίσης να μειωθούν οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου όταν μεγαλώνετε.

ΛΑΧΑΝΟ

Το λάχανο είναι γνωστό ως σταυρανθή λαχανικά και όσο περισσότερα από αυτά τρώτε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμφανίσετε καρκίνο. Το λάχανο είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών που μπορούν να απαλλάξουν το σώμα σας από την ανεπιθύμητη νικοτίνη.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β5 και C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση πολλών σημαντικών διεργασιών στο σώμα σας. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται άριστα. Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνει τη βιταμίνη C και κρατά το μεταβολισμό σας στην κορυφή όπως επίσης προστατεύει τους πνεύμονές σας από τις τοξίνες. Το μπρόκολο περιέχει πρωτεϊνη NRF2 που προστατεύει τους πνεύμονες.

Check Also

Υγεία: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης

Υγεία: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από χαμηλή …

Κορωνοϊός: Η κολχικίνη δεν βοηθά καθόλου τους νοσηλευόμενους ασθενείς

Κορωνοϊός: Η κολχικίνη δεν βοηθά καθόλου τους νοσηλευόμενους ασθενείς Η χορήγηση του φαρμάκου κολχικίνη σε …