Τσάρλς Νταλάρα: ‘‘Ναι’’ στην επιμήκυνση και τη μείωση επιτοκίων

Τη μείωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους πρότεινε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, ώστε να πραγματοποιηθεί επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, χωρίς την ανάγκη για επιπρόσθετη χρηματοδότηση.“Εάν οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας μειώσουν το επιτόκιο των δανείων στο 1% από το σημερινό μέσο όρο του 4% περίπου, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν το προφίλ του χρέους της”, δήλωσε.
Σε έκθεση του IIF που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα αναφέρεται πως μια από τις χώρες, που έχει ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δημοσίων δαπανών της είναι η Ελλάδα.
Επίσης, ο κ. Νταλάρα τόνισε ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη να ολοκληρωθεί η έκθεση για το ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να προσφέρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, ενώ ταυτόχρονα οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους από τους βραχυπρόθεσμους στόχους σε μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν μακροπρόθεσμα με στόχο την αποκατάσταση της ανάπτυξης.

Check Also

Γερμανία: Oι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου επαρκούν μόλις για 2,5 μήνες

Έντονο πρόβλημα στην κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Γερμανία, μετά το …

«Γκουρού» των αγορών: Πώς μπορούμε να καταλάβουμε από το bitcoin αν η αγορά έχει πιάσει πάτο

Το bitcoin μπορεί να δώσει ενδείξεις στους επενδυτές για το πού οδεύει η αγορά μετοχών, …