Τρ. Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελουσίας – Φεύγουν 550 υπάλληλοι

Τρ. Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελουσίας – Φεύγουν 550 υπάλληλοι

Η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα, την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού .

Το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω μείωσης του αριθμού καταστημάτων και του αριθμού προσωπικού.

Συγκεκριμένα η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού (το «Σχέδιο»).

Μέσω του Σχεδίου, περίπου 550 υπάλληλοι έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου €99 εκατ. που αναμένεται να αναγνωριστεί στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο. Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου, ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται κατά περίπου 16%1 και η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου €37 εκατ. ή περίπου 19% του κόστους προσωπικού.

Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα έχει μειώσει τον αριθμό καταστημάτων κατά 20 από την αρχή του έτους σε 60, με τη μείωση να ανέρχεται στο 25%.

Μέσω αυτών των δύο επιτυχημένων ενεργειών, το Συγκρότημα κατάφερε να εκπληρώσει νωρίτερα τον στόχο του για μείωση του προσωπικού κατά 15% και του αριθμού καταστημάτων κατά 25% μέχρι το τέλος του 2022.

Συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Σχεδίου, το Συγκρότημα έχει από τον Ιούνιο 2019 μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά περισσότερο από 1,300 άτομα (μείωση ύψους περίπου 30%), και το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων κατά 37 καταστήματα (μείωση ύψους περίπου 40%).

Check Also

Τροχονομικοί έλεγχοι στη Πάφο – Κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες

Τροχονομικοί έλεγχοι στη Πάφο – Κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, …

Λεμεσός: Έκρηξη σε οικία στην Απεσιά και εμπρησμός οχήματος στις Κιβίδες

Δύο περιστατικά, ενός εμπρησμού αυτοκινήτου και μιας έκρηξης σε οικία, τα συνέβησαν τα ξημερώματα σε …