Τριάντα πυραύλους εκτόξευσε τα ξημερώματα η Βόρειος Κορέα

Τριάντα πυραύλους μικρούς βεληνεκούς εκτόξευσε στη θάλασσα της ανατολικής κορεατικής χερσονήσου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Βόρειος Κορέα, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap.

Οι πύραυλοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι σοβιετικοί τύπου FROG και υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Βορείου Κορέας από το 1960, εκτοξεύτηκαν σε εμβέλεια 60 χιλιομέτρων, πριν πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Yonhap. Έξι ημέρες νωρίτερα η Βόρειος Κορέα είχε εξαπολύσει ακόμα 25 πύραυλους μικρού βεληνεκούς στην ίδια περίπου περιοχή.

Η Νότιος Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μια «ένοπλη διαμαρτυρία» κατά των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται μεταξύ της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ. Η Βόρειος Κορέα έχει καταγγείλει ότι αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Βόρειος Κορέα είχε διεξάγει την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, έχοντας ήδη εκτοξεύσει, το 2012, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με επικριτές είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Check Also

Ανησυχία στη Δύση για το «Όπλο της Αποκάλυψης» του Πούτιν την τορπίλη «Poseidon»

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας που βρίσκεται στην είσοδο της Αρκτικής …

Μήνυση Τραμπ στο CNN, αξιώνει αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σήμερα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος …