Τραγωδία στη Λακατάμια: Αναμένουν απαντήσεις από τις εξετάσεις DNA

Απαντήσεις από τις εξετάσεις DNA, αναμένουν οι αρχές για να διαλευκάνουν τη τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα, σε διαμέρισμα στη Λακατάμια.

Οι νεκροτομές στις σορούς του 56χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου και της 44χρονης, Νίκης Σιεφταλή δεν κατέδειξαν για το ποιος πυροβόλησε ποιον.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τις νεκροτομές που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος τόσο της 44χρονης όσο και του 56χρονου οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία και αιμορραγικό σοκ, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Επιβεβαιώθηκε ότι, ο 56χρονος έφερε τραύμα στο στήθος και η 44χρονη στο κάτω μέρος του λαιμού. Σε ό,τι αφορά το υποτιθέμενο τραύμα της γυναίκας στο χέρι, κάτι που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αμύνθηκε, κατά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για τραύμα αλλά ήταν αίματα από τη σκηνή του εγκλήματος.

Η νεκροτομή κατέδειξε επίσης ακόμη ένα στοιχείο: ότι και οι δύο πυροβολήθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση.

Το επικρατέστερο σενάριο που βρίσκεται ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας – χωρίς να αποκλείονται ανατροπές – είναι ότι ο 56χρονος σκότωσε την 44χρονη και μετά έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το αποχαιρετιστήριο ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίστηκε στην σκηνή.

Αποδέκτες οι κόρες του Χριστοδούλου, στις οποίες αφήνει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το εφάπαξ που είχε λάβει. Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο, αναφέρεται στην 44χρονη, γράφοντας πως τον πρόδωσε.

Πάντως η Αστυνομία συνεχίζει με τη λήψη καταθέσεων και συλλέγει πληροφορίες, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σε σχέση με το τι προηγήθηκε και γιατί η 44χρονη βρέθηκε στην οικία του 56χρονου, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα ήταν σε διάσταση.