Τράγκολας: Θα υποβάλει έκθεση στον Αρχηγό Αστυνομίας

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των θυμάτων του  καθ` ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι « είχαμε μια καλοκουρδισμένη μηχανή και αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα».

Ο κ. Τράγκολας, ο οποίος αφυπηρετεί από την Πυροσβεστικη Υπηρεσία την 1η Αυγούστου, είπε πως ως συντονιστής των ερευνών για την ανεύρεση των σορών, θα ετοιμάσει έκθεση για τα γεγονότα και τις συνθήκες που αφορούν τις έρευνες, την οποία θα υποβάλει στον Αρχηγό Αστυνομίας, και η οποία θα συμπεριληφθεί ως κατάθεση στον φάκελο της υπόθεσης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τράγκολας υπογράμμισε τη σημασία που είχε η συνεργασία μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και ιδιωτικού τομέα για την ανεύρεση όλων των σορών.

“Είχαμε αγαστή συνεργασία και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Για έρευνες κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες τις οποίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε, χρειάζονται εξειδικευμένος εξοπλισμός και εξειδικευμένη εκπαίδευση, και αυτά τα έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με τέτοια θέματα”, σημείωσε.

Είπε πως αν δεν υπήρχε η συνεργασία αυτή με την ιδιωτική εταιρεία Brasal Marine Services Cy δεν θα μπορούσε να διεκπεραιωθεί η όλη επιχείρηση που έγινε. “Οι οδηγίες που είχαμε από την ηγεσία της Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία ήταν να συνεχίσουμε μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν μας είπαν να σταματήσουμε σε καμία στιγμή”, ανέφερε.

Σημείωσε πως μετά και την ανεύρεση του πτώματος της μικρής Σιέρα, ο ίδιος ενημέρωσε τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος είχε τον γενικό συντονισμό, ενώ επικοινώνησε και με το ΤΑΕ, και έγιναν οι διαδικασίες για παράδοση της σορού στην Αστυνομία.

Ο κ. Τράγκολας είπε ακόμη πως στον προϋπολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το 2020 ζητείται η αγορά μιας ρομποτικής κάμερας προηγμένης τεχνολογίας όπως αυτήν που έχει η ιδιωτική εταιρεία Brasal Marine Services Cy.

Ερωτηθείς αν όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για ανεύρεση των σορών θα τύχουν ψυχολογικής υποστήριξης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε πως είναι μια καθιερωμένη πρακτική “όταν μέλη μας αντιμετωπίσουν ένα συμβάν με θύματα να τα υποστηρίζουμε ψυχολογικά” και αυτό έχει ήδη γίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Τράγκολας είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι έτοιμη από τον Μάρτιο για αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. “Εκπαιδεύτηκε το εποχικό προσωπικό, τοποθετήθηκε στους σταθμούς, στελεχώθηκαν τα παρατηρητήρια και οι σταθμοί υπαίθρου”, κατέληξε.

Check Also

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού Κλειστοί για όλα τα οχήματα …

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37%

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37% Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, …