Το Twitter μπλόκαρε λογαριασμό νεοναζί

Τα μηνύματα-σχόλια μιας νεοναζιστικής οργάνωσης στη Γερμανία η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου από τις γερμανικές αρχές,  μπλόκαρε το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Τwitter. Το όνομα της ομάδας είναι «Besseres Hannover» («Ένα Καλύτερο Ανόβερο») και το αίτημα για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της ήρθε από τις ίδιες τις αστυνομικές Αρχές του γερμανικής πόλης.

«Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε μόνο για τη Γερμανία, με το περιεχόμενο του να παραμένει ορατό στους χρήστες της ιστοσελίδας στις υπόλοιπες χώρες», δήλωσε ο Αλεξ Μαγκιλιβρέι, εκπρόσωπος του Twitter.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί εφαρμογή μιας λειτουργίας του Twitter που είχε ανακοινωθεί  από τον Ιανουάριο του 2012 και επιτρέπει την αφαίρεση υλικού που είναι παράνομο σε συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να θίγεται ταυτόχρονα, κατά το δυνατόν, η ελευθερία της έκφρασης. Eίναι  ωστόσο η πρώτη φορά που το Twitter κάνει χρήση αυτής της εφαρμογής του.

«Η υπηρεσία μας ποτέ δεν θέλει να παρακρατά περιεχόμενο, ευτυχώς όμως διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να το κάνει
περιορισμένα και με διαφάνεια», επισημαίνει ο Μαγκιλιβρέι.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ανόβερου, η οργάνωση «Besseres Hannover» απαγορεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου μετά από έρευνες στις οικείες 20 υπόπτων. Η γερμανική Δικαιοσύνη απάγγειλε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, η οργάνωση κηρύχθηκε παράνομη και διαλύθηκε κατά το γερμανικό νόμο. Πρόκειται
για νεοναζιστές που έχουν έδρα την Κάτω Σαξονία, υποκινούν το ρατσιστικό μίσος και επιτίθενται κατά μεταναστών ενώ μοιράζουν και προπαγανδιστικά φυλλάδια σε σχολεία του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου.

ΠΗΓΗ. Reuters

Check Also

Λευκός Οίκος και Τζεφ Μπέζος τσακώνονται για τις τιμές των καυσίμων μέσω Twitter

Οπολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon Τζεφ Μπέζος κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως …

Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα διορίσει κυβερνητικό εκπρόσωπο τον πρώην υπουργό Υγείας

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα διορίσει τον πρώην υπουργό Υγείας του, τον Ολιβέ Βεράν, …