Το σχέδιο της Ρωσίας κόντρα στις κυρώσεις της Δύσης… διεθνείς συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Την πιθανότητα να επιτρέψει την χρήση κρυπτονομισμάτων σε διεθνείς πληρωμές μελετά η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Interfax.

«Η ιδέα της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων σε συναλλαγές για διεθνείς διακανονισμούς βρίσκεται σε συζήτηση» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικής πολιτικής του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, Ιβάν Τσεμπεσκόφ. Παραδέχτηκε δε, πως θα ήταν ένας τρόπος να αντισταθμιστεί η ζημιά που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις, καθώς πλέον η πρόσβαση της Ρωσίας στους παραδοσιακούς μηχανισμούς διακρατικών πληρωμών έχει περιοριστεί.

Θυμίζουμε πως πριν την έναρξη του πολέμου, το υπουργείο Οικονομικών και η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας βρίσκονταν σε διένεξη για την πολιτική που θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα. Η κεντρική τράπεζα σε έκθεση της είχε προτείνει την απαγόρευση της έκδοσης, εξόρυξης και κυκλοφορίας των crypto, με το υπουργείο να έχει αντίθετη θέση και να επιμένει σε αυτή με αποτέλεσμα η ανοιχτή κόντρα να προκαλέσει και την παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν που τους έδωσε εντολή… να τα βρουν!

Ο πόλεμος βέβαια και οι κυρώσεις άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει σε μεγάλες συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα το τελευταίο τρίμηνο και όχι μόνο, γεγονός που η Δύση συνέδεσε με προσπάθεια για να παρακαμφθούν οι περιορισμοί των κυρώσεων.

Τελικά φαίνεται πως οι συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την νομιμοποίηση του κλάδου και την χρήση των crypto ως επίσημου τρόπου πληρωμών προχωρά.

Σε σημερινό δημοσίευμα της η ρωσική εφημερίδα Vedomosti υποστήριξε πως το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο νόμου, το οποίο θα καλύπτει την χρήση κρυπτονομισμάτων για διεθνείς συναλλαγές και πληρωμές.

Πηγή: OT.gr

Check Also

Παγκόσμια κυριαρχία των smartphones: Στα 5,3 δισ. οι συνδρομητές κινητής, το 75% έχει «έξυπνο» τηλέφων

Σε παντοδύναμο εργαλείο που οδηγεί τις εξελίξεις σε κάθε τομέα τής οικονομικής και κοινωνικής ζωής …

Λευκός Οίκος και Τζεφ Μπέζος τσακώνονται για τις τιμές των καυσίμων μέσω Twitter

Οπολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon Τζεφ Μπέζος κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως …