Το μόριο που …αδυνατίζει

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα μόριο του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να επηρεάσει τo αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Οι ερευνητές ελπίζουν πως το εύρημα θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η ιντερλευκίνη-6 είναι ένας χημικός διακομιστής που παίζει σπουδαίο ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Ωστόσο πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως μπορεί να προκαλέσει και απώλεια βάρους.  Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκέτενμποργκ κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα στα οποία στοχεύει το συγκεκριμένο μόριο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα κύτταρα που στοχεύει το μόριο παράγουν ουσίες που επηρεάζουν το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού αλλά και τις καύσεις του οργανισμού. Όταν ο οργανισμός μας καταπολεμά μια λοίμωξη, τα επίπεδα της ιντερλευκίνης-6 ανεβαίνουν, ενώ παράλληλα εμείς νιώθουμε έλλειψη όρεξης και κούραση. Αντίστοιχα, τα υψηλά επίπεδα του συγκεκριμένου μορίου οδηγούν σε απώλεια βάρους και μπορούν να  ρυθμίσουν τον μεταβολισμό ακόμα και σε υγιείς ενήλικες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος χρόνου οι άνθρωποι θα μπορούν να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία επιλέγοντας τροφές που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, μια νέα θεωρία που προκαλεί έκπληξη.

 

Πηγή: Eurekalert

Check Also

Δρ Ιγνατιάδης: Ο συνδυασμός ορθοπεδικής και πλαστικής χειρουργικής μειώνει τους ακρωτηριασμούς

Δρ Ιγνατιάδης: Ο συνδυασμός ορθοπεδικής και πλαστικής χειρουργικής μειώνει τους ακρωτηριασμούς Εντυπωσιακά αποτελέσματα δίνει και …

Aνεβαίνουν πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού – Τι εκτιμούν οι ειδικοί…

Έντονη καταγράφεται και πάλι η κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα μας με τα θετικά κρούσματα …