Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ΡΙΚ, για μη αντικειμενική, μεροληπτική στάση

Το ΑΚΕΛ σε γραπτή ανακοίνωση καταγγέλλει το ΡΙΚ, για μη αντικειμενική, μεροληπτική στάση.

«Είναι με λύπη μας που υποχρεωνόμαστε να απευθυνθούμε προς το Διοικητικό Συμβούλιο και στη διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για να θέσουμε, όχι για πρώτη φορά, ζητήματα αντικειμενικής κάλυψης στα ειδησεογραφικά δελτία του Ιδρύματος.

Όλοι και όλες κατανοούμε ότι οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας απαιτούν ευρύτερη συνεννόηση και ότι η κυβέρνηση έχει αντικειμενικά την πρώτη ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να έχουν το μονοπώλιο της δημοσιογραφικής κάλυψης στα ΜΜΕ αποκλείοντας ή περιορίζοντας στο ελάχιστο την προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης και δη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ούτε και βεβαίως η έκτακτη κατάσταση σημαίνει ότι το ΡΙΚ νομιμοποιείται στα δελτία ειδήσεων να αναλώνεται σε εξωραϊσμό του επικοινωνιακού προφίλ του Προέδρου και της κυβέρνησης. Ορθά λέγεται ότι δεν είναι η ώρα «για αντιπολίτευση», αλλά δεν είναι ούτε η ώρα για να επιδίδεται μερίδα των ΜΜΕ σε φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα που εκπέμπει και το ΡΙΚ το τελευταίο διάστημα.

Το ΑΚΕΛ έχει την άποψη ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία λειτουργεί με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι στο λαό να παρέχει έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση, να δίνει ανάλογο βήμα και λόγο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να τοποθετούνται. Η ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση δεν αναστάλθηκε λόγω της πανδημίας. Αντίθετα, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες η σοβαρή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση από μέρους των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει θετικά.»

Check Also

Προδρόμου για Ειδική εκπαίδευση: Επιστρέφουν στα σχολεία 769 παιδιά

Share Twitter Προδρόμου για Ειδική εκπαίδευση: Επιστρέφουν στα σχολεία 769 παιδιά Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, …

Στεφάνου: Μη αποτελεσματικό το σχέδιο ΕΣΤΙΑ – Αλαλούμ μεταξύ εμπλεκόμενων

Share Twitter Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στη Βουλή, μετά τη συνεδρία της …