Το ΑΚΕΛ θα επιμένει μέχρι να αναληφθούν οι ευθύνες για το “ναυάγιο” σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Ανακοίνωση για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας

Η εξέλιξη σε σχέση με την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας είναι αναμφίβολα αρνητική, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει την πορεία ανάπτυξης και ανόδου που πήρε η πόλη της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια.

Υφίστανται αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Συναγερμού-Αναστασιάδη, δεδομένου ότι μεγάλες επενδύσεις που διαχειρίστηκε η μία μετά την άλλη βρίσκονται αντιμέτωπες με εμπόδια αλλά και σκιές. Παραμένει αναπάντητο γιατί η κυβέρνηση Συναγερμού κράτησε στο σκοτάδι -ακόμα και από τον Δήμο Λάρνακας- το περιεχόμενο της συμφωνίας που συνομολόγησε για την ενιαία ανάπτυξης. Ερωτήματα προκύπτουν και για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη σε θέματα όπως το γεγονός ότι άφησε να λήξει η εγγυητική.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι θα επιμένει μέχρι να αναληφθούν οι ευθύνες.

Παράλληλα βέβαια η κυβέρνηση καλείται το συντομότερο να βρει λύση τόσο για το λιμάνι -εξετάζοντας σοβαρά και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αρχή Λιμένων- όσο και για τη μαρίνα της Λάρνακας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και προπαντός με τον Δήμο της πόλης. Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιβάλλεται να διασφαλίσει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.