Τουρκία-φωτιές: Ο Σουλτάνος πετά… τσάι στους πυρόπληκτους! Αποδοκιμασίες στον Τσαβούσογλου (Videos)

Να πετάει μπουκάλια με… τσάι στους πυρόπληκτους, στη νότια Τουρκία, καταγράφηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις τεράστιες πυρκαγιές που αφήνουν πίσω τους έξι νεκρούς, φουντώνει.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε το Σάββατο τη Μαρμαρίδα, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των πυρκαγιών. Σε βίντεο, το όχημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφηκε να περνάει με ισχυρή αστυνομική συνοδεία από τους δρόμους της πόλης, εκτοξεύοντας… μπουκάλια με τσάι προς τους πυρόπληκτους.

Εκτός από τους έξι νεκρούς, οι πυρκαγιές έχουν προξενήσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε χωριά και ξενοδοχεία, σε 17 επαρχίες, καθώς και στον δασικό πλούτο της γειτονικής χώρας.

Την Παρασκευή, η οργή ξέσπασε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια, εξαγριωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, θέτοντας παράλληλα επίμονες ερωτήσεις για την ανεπάρκεια των μέσων αεροπυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν διατεθεί για να συνδράμουν των έργο των χερσαίων δυνάμεων.

Προσπαθώντας να διαφύγει της πίεσης που δέχεται, ο Τούρκος πρόεδρος κατέφυγε σε μια θεωρία παρεμφερή με αυτή των «ασύμμετρων απειλών», όπως είχε διατυπωθεί παλαιότερα στη χώρα μας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λοιπόν λόγο για «δολιοφθορά» από το PKK, διατάσσοντας μάλιστα σχετική έρευνα.

Check Also

AUKUS: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας-Βρετανίας κατά της Κίνας

Οι ΗΠΑ, επιδιώκουν να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την …

Πάπας Φραγκίσκος: Υπάρχουν καρδινάλιοι που είναι αρνητές του κορονοϊού

Πάπας Φραγκίσκος: Υπάρχουν καρδινάλιοι που είναι αρνητές του κορονοϊού Κατά την πτήση επιστροφής του στο …