Τουρκία: «Πόλεμος» Ερντογάν – Ιμάμογλου για το φθηνό ψωμί στην Κωνσταντινούπολη!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει νέο μέτωπο με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Αυτή την φορά για το ψωμί.

Η κατακόρυφη πτώση της λίρας στην Τουρκία αύξηση τη ζήτηση του «φθηνού ψωμιού», που παρασκευάζεται από το 1977 για τα φθηνά στρώματα. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ το κανονικό ψωμί πωλείται έναντι 1,75-2 τουρκικές λίρες και το «ψωμί του λαού»έναντι 1 λίρας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, η ζήτηση για το φθηνό ψωμί αυξήθηκε και ως εκ τούτου ο δήμος Κωνσταντινούπολης αύξησε την παραγωγή από τα 800.000 τεμάχια στα 1,5 εκατ. τεμάχια και στόχος του είναι να φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια.

Η τουρκική κυβέρνηση, όμως, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στον δήμο, ο οποίος τα πουλά σε δικά του κιόσκια και θέλει τα αυξήσει τον αριθμό τους.Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Γεωργίας προβάλλει το επιχείρημα ότι τα ψωμιά πέρα από τους φούρνους πωλούνται μόνο σε λαϊκές αγορές.

Για να παρακάμψει και αυτό το εμπόδιο, ο δήμος τα μοιράζει με δικά του αυτοκίνητα εντείνοντας την ένταση με την κυβέρνηση.

Check Also

Κορωνοϊός-Μεταλλάξεις: Αυστρία, Δανίας και Ισραήλ θα συνεργαστούν για εμβόλια δεύτερης γενιάς

Η Αυστρία θα συνεργασθεί με την Δανία και το Ισραήλ στην παραγωγή δεύτερης γενιάς εμβολίων …

O Νικολά Σαρκοζί με βραχιολάκι… Οι μπελάδες με την δικαιοσύνη δεν τέλειωσαν

Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα! Ο Νικολά Σαρκοζί ήταν …