Τουρκία: Ο Σουλτάνος εν μέσω φτώχειας αυξάνει τον μισθό του!

Έντονες αντιδράσεις στην τουρκική αντιπολίτευση προκαλεί η αύξηση του μισθού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις υποσχέσεις του να βάλει φρένο στις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού την ώρα που η οικονομία της χώρας κλυδωνίζεται, η ανεργία και ο πληθωρισμός καλπάζουν και μεγάλη μερίδα του λαού ζει στα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε προς ψήφιση για το 2022 το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) ο μηνιαίος μισθός του Ερντογάν – σε αντίθεση με τη φθίνουσα δημοτικότητά του – θα φθάσει στις 100.750 τουρκικές λίρες (δηλαδή τα 10.915 δολάρια) – μια αύξηση που αντιστοιχεί σε πάνω από τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία, ανέφερε η εφημερίδα Sozcu.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Εζγκιούρ Εζέλ υπολόγισε την αύξηση που έκανε ο Ερντογάν στον μισθό του στο 14%.

Κι όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ερντογάν «είναι τσιγκούνης με τον υπάλληλο, τον εργάτη και τον συνταξιούχο, αλλά είναι γενναιόδωρος στον εαυτό του. Υπάρχει μεγαλοπρέπεια στο παλάτι και δυστυχία στους πολίτες»! Πάντως στον προϋπολογισμό του προεδρικού μεγάρου προβλέπεται μείωση από 4,39 δισ. τουρκικές λίρες σε 3,89 δισ (δηλαδή 420 εκατ. δολάρια).

Check Also

H κατάρρευση της τουρκικής λίρας απειλεί τον Σουλτάνο και την κυβέρνηση του

H κατάρρευση της τουρκικής λίρας απειλεί την κυβέρνηση Ερντογάν και φέρνει την ήδη παραπαίουσα οικονομία …

Η νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας βυθίζει τη χώρα στην κρίση -Εμποροι έκαψαν ψεύτικα δολάρια…

Το τουρκική λίρα, που συνεχίζει να υφίσταται τη μια πτώση ρεκόρ πίσω από την άλλη, …