Τορναρίτης: Η σύγκρουση συμφέροντος και η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας πρέπει να κατευθύνουν τις πράξεις των βουλευτών

Η σύγκρουση συμφέροντος και η τήρηση των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας είναι τα πρώτα που πρέπει να κατευθύνουν τις πράξεις των βουλευτών, ειδικότερα όταν εγγράφουν θέματα για συζήτηση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος, Νίκος Τορναρίτης εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με τη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου.

Η δήλωση και η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής:

«Η σύγκρουση συμφέροντος και η τήρηση των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας είναι τα πρώτα που πρέπει να κατευθύνουν τις πράξεις των Βουλευτών, ειδικότερα όταν εγγράφουν θέματα για συζήτηση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Στη χτεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, όχι μόνον δεν τηρήθηκαν τα πιο πάνω, αλλά συγκεκριμένοι βουλευτές προσπάθησαν να ζητήσουν και τα ρέστα.

Και από ελεγχόμενοι μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε κατήγορους.

Οι πιο πάνω συμπεριφορές εκθέτουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και υποβιβάζουν ακόμη περισσότερο τον πολιτικό μας πολιτισμό.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχω αποστείλει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής καλώντας τον να εφαρμόσει τους κανονισμούς και τον Κώδικα Δεοντολογίας.»

 

Check Also

Ελεγκτική Υπηρεσία: Τι αναφέρει για τη διαπραγμάτευση με Ryanair

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την Έκθεσή της για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για …

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Όλες οι λεπτομέρειες

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας Σε συνέχεια των …