Τι πρέπει απαραίτητα να κάνεις αν αναζητάς… προαγωγή και αύξηση

Υπάρχουν εταιρίες που αξιολογούν ετησίως τους υπαλλήλους τους. Άλλες πάλι δεν έχουν τέτοια εργαλεία, συνεχίζουν ωστόσο να περνούν από κόσκινο την απόδοση του εργαζομένου.

Όποιο κι αν είναι όμως το εργασιακό σου σενάριο, χρειάζεται λίγος σωστός προγραμματισμός όταν το ζητούμενο είναι η προαγωγή και η αύξηση μισθού που συνεπάγεται συνήθως μια τέτοια κίνηση.

«Ο πρόωρος προγραμματισμός σού επιτρέπει να φτιάξεις το δικό σου σύστημα επίθεσης», λέει χαρακτηριστικά η σύμβουλος καριέρας Wendi Weiner, «αν το αφεντικό σου ξεχάσει αυτό το μέρος όπου σημείωσες τεράστιο και θετικό αντίκτυπο για την εταιρία, οι σημειώσεις και η προετοιμασία σου μπορούν να φρεσκάρουν τη μνήμη του διευθυντή σου εύκολα».

Και σε αυτή την κατεύθυνση τη μαγική συνταγή την έχει η σύμβουλος εργασίας και CEO της ExecuPrep, Dethra U. Giles: «Φτιάξε έναν φάκελο ‘‘ζήτω!’’».

Είναι εύκολο να ξεχάσεις τις επιτυχίες σου, μικρές και μεγάλες, μας λέει, την ώρα που κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει στην ιστορία μας ο φάκελος «ζήτω!».

«Ο φάκελος ‘‘ζήτω!’’ είναι εκεί που καταγράφεις εβδομαδιαίως τα σημαντικά επιτεύγματά σου», εξηγεί η Giles, «η καταγραφή σε συχνή βάση σού δίνει ένα μεγάλο σώμα παραδειγμάτων να αντλήσεις όταν το χρειαστείς».

Εδώ σημειώνεις τα πάντα δηλαδή σε επίπεδο πραγμάτων που έκανες και είχαν θετικό πρόσημο. «Αυτός ο φάκελος σού δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα», σημειώνει η Giles, «σε διαβεβαιώ πως το αφεντικό σου δεν έχει κρατήσει τέτοια μητρώα. Και όταν έρθει αντιμέτωπος με τα έγγραφά σου, θα συμπεράνει πιθανότατα πως είσαι αστέρι. Και εκείνος δεν κατάφερε να το δει»…

Check Also

Μετά το ράλι του bitcoin η αγορά crypto έσπασε το φράγμα των $2,7 τρισ.

Στο ζενίθ φτάνει αισιοδοξία των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα καθώς οι χθεσινές επιδόσεις – ρεκόρ …

Τουρκία: Ο Σουλτάνος εν μέσω φτώχειας αυξάνει τον μισθό του!

Έντονες αντιδράσεις στην τουρκική αντιπολίτευση προκαλεί η αύξηση του μισθού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά …