Την εκβίαζε με γυμνές της φωτογραφίες, μέσω Facebook

Μια 15χρονη Ελληνίδα η οποία ζεί στην Βρετανία, ήταν το θύμα των εκβιασμών ενός 21χρονού, μέσω Facebook.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον εκβιαστή χθες το πρωί και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκου μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η 15χρονη Ελληνίδα που κατήγγειλε τον εκβιαστή, ανέφερε πως πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες. Όταν όμως η ανήλικη αρνήθηκε να του αποστείλει περισσότερες, άρχισαν οι εκβιασμοί από μέρους του 21χρονου, πως θα δημοσίευε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και πως θα το μάθαιναν οι δικοί της.

Το θύμα ενέδωσε στους εκβιασμούς και του έστειλε περισσότερα αρχεία όταν όμως σταμάτησε ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανάρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Ταυτόχρονα επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στην οικία της με φίλους του για να τη χτυπήσει.