Τηλεδιάσκεψη Προέδρου του ΔΗΣΥ για Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε τηλεδιάσκεψη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Τόνια Μουσκή. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Ευρωβουλευτής κ. Λουκάς Φουρλάς, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος στην Επιτροπή για θέματα αναπηρίας στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και οι πολιτικές αλλά και οι δράσεις που θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ συνανθρώπων μας και στις οποίες μπορεί έμπρακτα να παίξει καθοριστικό ρόλο ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Κοινή συνισταμένη υπήρξε το γεγονός είναι ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου αποτελούν σημαντική παράμετρο ακριβώς με στόχο την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες αποτελεί όραμα η δημιουργία ενός οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ και με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών ταμείων αλλά και παράλληλα μέσω των κυβερνητικών προγραμμάτων να καταστεί πραγματικότητα και στην κυπριακή κοινωνία η αλλαγή κουλτούρας. Η κουλτούρα είναι βασικό εργαλείο στην όλη προσπάθεια εφόσον για τα άτομα ΑμεΑ είναι κοινωνικό δικαίωμα να λειτουργούν και να εντάσσονται σε μια κοινωνία που είναι προσβάσιμη σε όλες τις πτυχές της. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν και οι ΑμεΑ συνάθρωποι μας να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στην κοινωνία.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε καταληκτικά ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η ισότιμη ένταξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε όλο το εύρος δράσεων της κοινωνίας, στην απασχόληση, στην υγεία, αλλά και σε υπηρεσίες και υποδομές, χωρίς την προαγωγή διακρίσεων, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού, αποτελούν θεμελιώδη ηθική υποχρέωση και βασική παράμετρο πολιτικής. Διαχρονικά, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία θεσμών και δομών ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Check Also

Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων – Τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό

Share Twitter Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων – Τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Ο Πρόεδρος της …

Η Πορεία Αλλαγής εντάσσεται στη Συνεργασία Πολιτών του Κινήματος Οικολόγων

Share Twitter Γραπτή δήλωση του Προέδρου κ. Θεοπέμπτου για την προσθήκη της Πορείας Αλλαγής στο …