Τηλεδιάσκεψη Αβέρωφ – Μητσοτάκη – Επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις και επιπτώσεις της πανδημίας

Τηλεδιάσκεψη Αβέρωφ – Μητσοτάκη – Επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις και επιπτώσεις της πανδημίας

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, κ. Αλέξανδρου Σίνκα.

Στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει λάβει χώρα σε επίπεδο κυβερνήσεων από την πρώτη στιγμή αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, τα συναφή μέτρα που έχουν παρθεί καθώς και η κατάσταση πραγμάτων όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς και θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με κοινή συνισταμένη ότι αποτελούν άμεσες προτεραιότητες και των δυο χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξήραν τη στάση των πολιτών και της κοινωνίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα για το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται η πανδημία με αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα και τον σχεδιασμό που έθεσαν τάχιστα σε εφαρμογή αμφότερες οι κυβερνήσεις και αποτελούν κατά κοινή ομολογία πρότυπο, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συζήτησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τις νέες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς την κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζοντας τη νέα πρόκληση της Άγκυρας με την επαπειλούμενη παράνομη γεώτρηση εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στηρίξει την Κύπρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Check Also

ΔΗΚΟ για υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας: Επιβεβλημένη η απόδοση ευθυνών αλλά όχι αρκετή

Share Twitter Δήλωση Χρύση Παντελίδη, μελους της γραμματείας του ΔΗΚΟ Η απόφαση για διεξαγωγή έρευνας …

Θεοχάρους: Δεν εμπιστευόμαστε τον Μπορέλ ούτε εκχωρούμε εξουσίες να διαπραγματευθούν το μέλλον μας

Share Twitter Ένα από τα μεγάλα αμφιλεγόμενα των ημερών είναι το ζήτημα της Συνόδου Κορυφής …