Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επίσης επίθεση αυτοκτονίας σε μία χουσαϊνίγια, μια αίθουσα συγκέντρωσης σιιτών, σύμφωνα με την al-Rai, η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στις Φιλιππίνες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πολίτη του Κουβέιτ και έναν Σύρο ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στις 25 Μαρτίου, τρεις μήνες μετά την άφιξή τους στη Μανίλα.
Η al-Rai ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν επίσης έναν καθηγητή χημείας από τη Συρία ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συνωμοσίες.
Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις αρχές του Κουβέιτ. Αξιωματούχοι ασφαλείας του Κουβέιτ δεν έχουν απαντήσει προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια.
Το Κουβέιτ, που φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, υπέστη τη φονικότερη επίθεση από μαχητές για δεκαετίες όταν ένας Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος τον Ιούνιο του 2015, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Check Also

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι παρακαλά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και επισπεύδει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι …

Βρετανία: Η Λιζ Τρας «έβαλε χέρι» στον βασιλιά Κάρολο – Του απαγόρευσε να πάει…

Ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε τα σχέδιά του να συμμετάσχει σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για …