Τζέιμι Όλιβερ: Το Brexit και η «λογική Uber» φταίνε για την κατάρρευση των εστιατορίων μου

Στο Brexit και το Uber απέδωσε ο Τζέιμι Όλιβερ την κατάρρευση της αλυσίδας εστιατορίων του, όπως είπε στο BBC Radio 4.

Ο διάσημος σεφ υποστήριξε ότι ο κόσμος σταμάτησε να τρώει σε εστιατόρια, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκάλεσε το Brexit, μετά το δημοψήφισμα του 2016. «Ο κόσμος άλλαξε, οι μεγάλοι δρόμοι άλλαξαν, ξεκίνησε να “Uberοποιείται”, οι ανταγωνιστές μας άλλαξαν και δείχνουμε λιγότερο διαφορετικοί σε αυτούς απ’ ότι στην αρχή.

«Μετά, όταν υπήρχε αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση που προκάλεσε το Brexit, η εμπιστοσύνη χάθηκε και οι συνήθειες των ανθρώπων άλλαξαν», πρόσθεσε.

Κατά κάποιον τρόπο, πρόσθεσε, ήταν μια μεγάλη αίσθηση λύτρωσης, επειδή έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και νόμιζε ότι μπορούσε να φτιάξει τα πράγματα. «Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά έξυπνος και δυνατός για να τα διορθώσω», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο Τζέιμι Όλιβερ, ο ίδιος πήρε μερικά «ιδιαίτερα πολύτιμα μαθήματα, που θα του επιτρέψουν να κάνει ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα τα επόμενα 20 χρόνια με πολύ διαφορετικό τρόπο.

«Έχω μια αίσθηση ευγνωμοσύνης», επισήμανε ο Όλιβερ λέγοντας ότι στην επιχείρησή του βίωσε τα καλύτερα και τα χειρότερα, σε σωματικό, διανοητικό και οικονομικό επίπεδο. Όμως, όπως παραδέχθηκε, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Το «λουκέτο» οδήγησε στην απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας. Ο Όλιβερ έβαλε 13 εκατομμύρια στερλίνες για να προσπαθήσει να εμποδίσει την κατάρρευση, αλλά η εταιρεία έχασε 28 εκατομμύρια στερλίνες σε έναν χρόνο.

Check Also

Βρετανία: To 40% των επιχειρήσεων ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις…

Share Twitter Μία στις τρεις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας στη …

Κυρώσεις της Κίνας σε βάρος 11 Αμερικανών αξιωματούχων

Share Twitter Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα κυρώσεις σε βάρος 11 Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων …