Τεράστια ποσότητα καπνικών στη κατοχή του 57χρονου – Υπό 8ήμερη κράτηση

Τεράστια ποσότητα καπνικών στη κατοχή του 57χρονου – Υπό 8ήμερη κράτηση

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε σήμερα ο 57χρονος, στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο κάτω υπόθεσης.

Από καταμέτρηση που έγινε διαπιστώθηκε, ότι εντός του αυτοκινήτου του 57χρονου υπήρχαν τα ακόλουθα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα:

405 κούτες καπνού τσιγάρων

240 κούτες τσιγάρων

48 μεταλλικά δοχεία που περιείχαν καπνό ναργιλέ

Χρηματικό ποσό πέραν των 22,000 ευρώ

7 κουτιά καπνού και

4 φιάλες ψυκτικού αέρα.

Αρχική είδηση 

Στο πλαίσιο αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας που αφορούσε όχημα το οποίο μετέφερε μεγάλο αριθμό αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα χθες το απόγευμα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το όχημα κάνοντας χρήση σειρήνων και φάρων, το προσέγγισαν και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα.

Ο οδηγός εισήλθε σε κατοικημένη περιοχή στη Λεμεσό, παραβιάζοντας φώτα και σήματα τροχαίας και κάνοντας διάφορους επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ σε κάποιο σημείο πέρασε πάνω από διαχωριστική νησίδα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός εισήλθε ξανά στον περαστικό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας με κατεύθυνση τη Λευκωσία όπου τα μέλη της Αστυνομίας που τον ακολουθούσαν, έριξαν προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε συνεχίζοντας να οδηγεί επικίνδυνα. Τα μέλη της Αστυνομίας έριξαν πυροβολισμούς στα ελαστικά του οχήματος το οποίο ακινητοποιήθηκε.

Στην προσπάθεια του οδηγού να ανοίξει την πόρτα του οχήματος του με σκοπό να διαφύγει, αυτός φέρεται να κτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα. Τα μέλη της Αστυνομίας τον πλησίασαν και τον συνέλαβαν ενώ αυτός φέρεται να τους εξύβρισε, να προέβαλε αντίσταση ενώ φέρεται να επιτέθηκε σε μέλος της Αστυνομίας κτυπώντας το στο πόδι. Κατά τη διάρκεια ελέγχου των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 57χρονο κάτοικο της επαρχίας Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου που ακολούθησε εντοπίστηκε εντός του οχήματος μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Το όχημα μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Τελωνείου στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού όπου ελέγχθηκε από λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος υπήρχαν τέσσερις κούτες των έξι κιλών η κάθε μία που περιείχαν καπνό, αριθμός κούτων των 200 τσιγάρων η κάθε μία και αριθμός κούτων καπνού τσιγάρων των 250 γραμμαρίων.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη των τραυμάτων του και κρατήθηκε για νοσηλεία φρουρούμενος.

Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, την Τροχαία Λεμεσού και το Τμήμα Τελωνείων συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Check Also

ΥΠΕΣ: Στον μηδενιστικό λαϊκισμό του ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση απαντά με έργα και πολιτικές προς όφελος των πολιτών

«Στον μηδενιστικό λαϊκισμό η κυβέρνηση απαντά με έργα και πολιτικές προς όφελος των πολιτών»,  αναφέρει …

Κορωνοϊός: 189 νέα περιστατικά – Δύο θάνατοι

Κορωνοϊός: 189 νέα περιστατικά – Δύο θάνατοι Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 25 Οκτωβρίου …