Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μείωσαν την φετινή παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο

Μειωμένη αλλά με καλή ποιότητα αναμένεται να είναι η παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο τη φετινή χρονιά.

Όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) σε ενημερωτικό της σημείωμα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τη φετινή χρονιά δεν άφησαν ανεπηρέαστη την παραγωγή. Η ζέστη, παραδείγματος χάρη σε Αυστραλία και Χιλή, που έφτασε ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, έκανε τους αμπελώνες αυτών των χωρών να υποφέρουν.

Οι ποσότητες που θα παραχθούν υπολογίζονται ότι θα είναι μικρότερες από τις προβλεπόμενες. Πιο συγκεκριμένα, στη Αργεντινή η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 2,35-2,45 ΜΤ από την αρχική πρόβλεψη για 2,5-2,6 ΜΤ. Στην Αυστραλία η παραγωγή θα φτάσει τους 1,6 ΜΤ από τους 1,7 ΜΤ που είχε φτάσει το 2018, ενώ στην Αφρική η συγκομιδή θα είναι χαμηλότερη από την περασμένη χρονιά.

Χαμηλές υπολογίζονται να είναι και οι αποδόσεις στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η παραγωγή όσον αφορά τους όγκους, προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, εξαιτίας των θερμών και ξηρών συνθηκών τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο που μείωσαν το δυναμικό παραγωγής. Η μείωση της διαθεσιμότητας, λόγω των κλιματικών συνθηκών, έχει προβληματίσει τους Νεοζηλανδούς οινοποιούς, οι οποίοι αναζητούν πρακτικές που καθιστούν το αμπέλι λιγότερο ευάλωτο.

Check Also

Εγκαταλείπουν τον Καναδά οι ξένες πετρελαϊκές εταιρείες

Share Twitter Τα κεφάλαια συνεχίζουν να απομακρύνονται από την πετρελαϊκή βιομηχανία του Καναδά, με την …

Η Walmart κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla…

Share Twitter Μήνυση εναντίον της Tesla κατέθεσε η Walmart Inc., υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να ανταποκριθεί …