Τέως Μητροπολίτης Κιτίου: Το Κακουργιοδικείο εξετάζει σήμερα θέμα ανικανότητάς του

Τέως Μητροπολίτης Κιτίου: Το Κακουργιοδικείο εξετάζει σήμερα θέμα ανικανότητάς του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου εξετάζει σήμερα θέμα για ανικανότητα του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία σε κατηγορία βιασμού, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών» σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του, Μιχάλη Πική.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 19 Μαΐου, το Κακουργιοδικείο διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, από πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Το Κακουργιοδικείο όρισε τις ημερομηνίες 28,29 και 30 Ιουνίου ως ημερομηνίες για να ακούσει ιατρική μαρτυρία επί του θέματος, πρώτα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου και ακολούθως από την Κατηγορούσα Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης για ανικανότητα του πελάτη της να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, στις 26 Απριλίου, τέθηκε προτού ο ανώτερος κληρικός, κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Check Also

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, …

9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου: Κοινή Διακήρυξη

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου  -Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Στην Κοινή …