Σύσκεψη για τα ασφαλτικά – Εντός τριμήνου η μετακίνηση

Σύσκεψη για τα ασφαλτικά – Εντός τριμήνου η μετακίνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, με θέμα τη μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από περιοχές των Δήμων Ιδαλίου – Τσερίου.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα πρόοδο των διαδικασιών για οριστική μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από τις εν λόγω περιοχές.

Από την όλη ενημέρωση, τόσο από τις περιβαλλοντικές μελέτες όσο και από τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκομένους, διαφάνηκε ότι εντός τριμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και μετακίνησης των υπό αναφορά εργοστασίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει την απόφαση μετακίνησης των εργοστασίων, αλλά και την αυστηρή τήρηση των όρων και προαπαιτουμένων με βάση τις περιβαλλοντικές μελέτες, ώστε να διασφαλιστεί η χωρίς οχληρία λειτουργία των εργοστασίων στις περιοχές που θα μετακινηθούν.

Check Also

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο

ΠτΔ: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο Την απόλυτη ικανοποίηση του …

Κολοκασίδης: Στρουκοθαμηλίζει η κυβέρνηση για το χαλούμι

Στρουκοθαμηλίζει η κυβέρνηση για το χαλούμι αντί να εφαρμόσει τη νομοθεσία, τόνισε σε δήλωσή του …