Σύμβουλος του Ζελένσκι: «Ο Πούτιν φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν»

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά. Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν, εάν η Ρωσία υποστεί περαιτέρω απώλειες, μετά και την απελευθέρωση της Χερσώνας, που δημιουργεί φόβους στο Κρεμλίνο ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα χαθεί.

«Ο Πούτιν φοβάται πάρα πολύ, επειδή στη Ρωσία δεν υπάρχει καμία συγχώρεση για τους τσάρους που χάνουν τον πόλεμο» είπε ο Αρεστόβιτς σύμφωνα με τους Times και πρόσθεσε: «Δίνει μάχη για τη ζωή του τώρα. Εάν χάσει τον πόλεμο, τουλάχιστον στο μυαλό των Ρώσων, σημαίνει το τέλος. Το τέλος του ως πολιτική προσωπικότητα. Και πιθανόν με τη φυσική έννοια».

Η ήττα στη Χερσώνα είναι ντροπιαστική για τον Πούτιν. Για την Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολέμου.

«Ανάγκασε ακόμη και ανθρώπους που είναι πιστοί στον Πούτιν να αμφιβάλλουν για το εάν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» υποστηρίζει ο Ουκρανός σύμβουλος του Ζελένσκι. Παράλληλα, εκτιμά ότι οι επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας είναι μια μορφή εκβισμού από τη Μόσχα, που θέλει να σύρει την Ουκρανία και τους συμμάχους της σε συνομιλίες. Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, ο Πούτιν θα ζητήσει τις κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, για να το παρουσιάσει ως νίκη για τους Ρώσους.

Check Also

Κίνα: Φουντώνει η οργή των πολιτών… Φόβοι για νέα Τιενανμέν – Διαδηλώσεις…

Κύμα κοινωνικών αντιδράσεων προκαλεί η πολιτική zero Covid-19, που συνεχίζει να εφαρμόζει η ηγεσία της …

Ουκρανία – Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να «χρησιμοποιήσει τον χειμώνα εναντίον μας»

Η Ρωσία θα συνεχίσει τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον υποδομών της Ουκρανίας και η αντιαεροπορική άμυνα …