Σωρεία επαφών και συναντήσεων θα έχει ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη

Σωρεία επαφών και συναντήσεων θα έχει ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αριθμό συναντήσεων και επαφών τόσο με ομολόγους του, όσο και με αξιωματούχους περιφερειακών και διεθνών Οργανισμών. Βάσει του προγράμματος που έχει μέχρι στιγμής καταρτισθεί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδος, της Αλγερίας, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Λιβύης, του Μαρόκου, του Μαυροβουνίου, της Νορβηγίας, του Ομάν, της Συρίας, της Τυνησίας και της Παλαιστίνης.

Πέραν από τις διμερείς επαφές, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενώ θα συμπροεδρεύσει από κοινού με τον Ιταλό ομόλογό του, στην πρώτη Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας Φίλων για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει συσταθεί πρόσφατα κατόπιν πρωτοβουλίας της Κύπρου και της Ιταλίας. Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και με τον Ειδικό Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στην υπουργικού επιπέδου συνάντηση για τη Συρία, καθώς και στη 18η Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, ενώ θα παρακαθίσει επίσης σε δείπνο που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. προς τιμήν των 28 Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Βασιλιά της Ιορδανίας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, καθώς και με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου.

 

Check Also

Κ.Ε: Ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα, η εμμονή του ΑΚΕΛ να επικρίνει τον ΠτΔ

Share Twitter Ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα, η εμμονή του ΑΚΕΛ να επικρίνει τον ΠτΔ, αναφέρει …

Κ.Ε: Η εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την Κυβέρνηση

Share Twitter Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ Σε σχέση με …