Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Έπαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της κυβέρνησης θα επιδιώξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 10 το πρωί. Το θετικό κλίμα της σημερινής σύσκεψης φρόντισε να καλλιεργήσει στο χθεσινό διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ε.Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη για τη συμβολή και τη στήριξη τους στη διαπραγμάτευση.

Στις 13.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό υπο την προεδρία του πρωθυπουργού. 

Στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup και παρά το κλίμα ευφορίας των πρώτων ωρών ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τώρα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα του η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ψηφισθέντων μέτρων όσο πιο σύντομα, όσο πιο αποτελεσματικά.

Αυτή θα είναι και η εντολή που θα δώσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν και αναμένεται να είναι η τελευταία υπο αυτή την σύνθεση, λόγω επικείμενου ανασχηματισμού.

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρα-Βενιζέλου-Κουβέλη, με το ζήτημα του ανασχηματισμού να τίθεται στο τραπέζι χωρίς ωστόσο αναφορά σε συγκεκριμένη ονοματολογία.

Ο πρωθυπουργός ήδη απο χθες φρόντισε να ευχαριστεί τους δύο αρχηγούς για την μέχρι τώρα συμβολή τους. “Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και τον κ. Φώτη Κουβέλη, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες..” σημείωσε ο κ. Σαμαράς στο χθεσινό διάγγελμα του.

Το ίδιο κλίμα συνεργασίας φαίνεται να επιζητά άλλωστε και ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγω για ανάγκη ύπαρξης κουλτούρας κυβέρνησης συνεργασίας.