Συνελήφθη 28χρονος που παρέλαβε παράνομους μετανάστες από τη νεκρή ζώνη

Στη σύλληψη 28χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας. Η σύλληψη του 28χρονου, έγινε μετά τον εντοπισμό, στο αυτοκίνητό του τριών προσώπων που φέρονται να εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, χθες, μετά από αξιολόγηση σχετικών πληροφοριών, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που κινείτο σε δρόμο της επαρχίας Λάρνακας. Το όχημα οδηγείτο από τον 28χρονο, ενώ σε αυτό επέβαιναν επίσης τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 15, 16 και 20 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν εισέλθει παράνομα στην Κύπρο.

Ο 28χρονος φέρεται να ανέφερε ότι παρέλαβε τα πιο πάνω πρόσωπα, από σημείο της νεκρής ζώνης. Από πλευράς τους οι τρεις αλλοδαποί, φέρονται να ανέφεραν στους αστυνομικούς, ότι ενόσω βρίσκονταν στη χώρα τους, πλήρωσαν το χρηματικό ποσό των €2,000, σε ομοεθνή τους, με σκοπό να διευθετήσει τη μεταφορά τους στην Κύπρο.

Εναντίον του 28χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Όσον αφορά στους τρεις αλλοδαπούς, αφού ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, διευθετήθηκε η μεταφορά τους σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Συμπεριλαμβανομένης της πιο πάνω υπόθεσης, η Αστυνομία από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, προχώρησε στη διερεύνηση οκτώ υποθέσεων διακίνησης μεταναστών. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν συνολικά εννέα πρόσωπα. Τέσσερις από τις πιο πάνω υποθέσεις καταχωρήθηκαν ήδη στο Δικαστήριο, ενώ για τις υπόλοιπες συνεχίζονται οι αστυνομικές εξετάσεις.

Check Also

Λεμεσός: 39χρονος κόλλησε γυμνές φωτογραφίες της 36χρονης πρώην του σε στάσεις λεωφορείων

Ένας 39χρονος από την Εσθονία φέρεται να ανάρτησε σε στάσεις λεωφορείων, γυμνές φωτογραφίες της πρώην …

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισαν οι ακόλουθοι δρόμοι…

Λόγω χιονόπτωσης, έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ οι ακόλουθοι δρόμοι: Διαμέρισμα Μόρφου Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, …