Συνελήφθη ένας από τους «10 κορυφαίους στόχους» για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ο ύποπτος, ένας άντρας κοντά στα 40, κατηγορείται επίσης για βιασμό ανηλίκου, καθώς και για τη σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψης ενός άντρα που περιγράφεται σαν «ένας από τους 10 κορυφαίους στόχους των αρχών», στη μάχη κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα, ένας άντρας στην ηλικία των 40, που είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση και να ελέγξει αρκετές «σκοτεινές» ιστοσελίδες διαδικτυακής παιδοφιλίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας στις 7 Ιουλίου.

Ο ύποπτος κατηγορήθηκε επίσης για βιασμό ανηλίκου, καθώς και για τη σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο.

Ο εισαγγελέας του Μπορντό, δήλωσε σχετικά: «Αυτός ο διαδικτυακός χρήστης, ο οποίος προσδιορίστηκε ως ένας από τους 10 περιζήτητους στόχους, επέτρεψε σε χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση σε φωτογραφίες ή βίντεο παιδικής πορνογραφίας». «Φάνηκε επίσης ότι έπαιξε ενεργό ρόλο στην παραγωγή φωτογραφιών ή βίντεο παιδικής πορνογραφίας» πρόσθεσε.

Ντετέκτιβ και ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τον ύποπτο με τη βοήθεια της Europol.

Ο άνδρας, οι πορνογραφικοί ιστότοποι του οποίου ήταν προσβάσιμοι μόνο με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού για τη διατήρηση της ανωνυμίας μεταξύ των χρηστών, αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν.

Check Also

Τουρκία: Η ιστορία δεν θα συγχωρέσει τα ΗΑΕ για τη συμφωνία με το Ισραήλ

Share Twitter Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως η ιστορία και η συνείδηση των …

ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 θάνατοι και 53.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Share Twitter Συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στις ΗΠΑ, …