Συνάντηση του ΠτΔ με αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ηγεσία και ευρεία αντιπροσωπεία της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) η οποία επισκέφτηκε την Κύπρο.

Η AIPAC είναι πολιτική οργάνωση που έχει ως αποστολή την προάσπιση, ενίσχυση και προώθηση της σχέσης ΗΠΑ-Ισραήλ και έχει ευρεία επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις της Κύπρου με την εβραϊκή διασπορά στις ΗΠΑ, οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ καθώς και Κύπρου-ΗΠΑ, η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, ενεργειακά και περιφερειακά θέματα.

Η ηγεσία της AIPAC ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την υποδοχή στην Κύπρο και την παραγωγική όσο και εγκάρδια συνάντηση και εξέφρασε ικανοποίηση για τις συνεχώς αναβαθμιζόμενες κυπροϊσραηλινές σχέσεις, όπως και για τις προοπτικές της τριμερούς συνεργασίας, υπογραμμίζοντας και τη σημασία που έχει η επέκτασή της με τη συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ηγεσία της AIPAC ευχαρίστησε ακόμα τον Πρόεδρο για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή του στο συνέδριο Policy Conference της AIPAC, τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τις στενές και συνεχώς αναβαθμιζόμενες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγει η τριμερής συνεργασία, την οποία και οι ΗΠΑ υπολογίζουν ως ένα βασικό πυλώνα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας. Ανέπτυξε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ σε πολλούς τομείς και ευχαρίστησε την AIPAC και γενικότερα την εβραϊκή διασπορά για τον θετικό ρόλο που παίζουν στην αναβάθμιση τόσο των κυπρο-αμερικανικών και των κυπροϊσραηλινών σχέσεων όσο και της τετραμερούς συνεργασίας στην περιοχή μας.

Check Also

Έκρηξη σε αυτοκίνητο αναβάτη στον Άγιο Δομέτιο

Share Twitter Έκρηξη σε αυτοκίνητο στον Άγιο Δομέτιο,  προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Αμέσως …

ΥΠΑΜ: Πτήσεις των γαλλικών μαχητικών στις περιοχές Πάφου

Share Twitter Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τα γαλλικά αεροπλάνα θα εκτελούν αύριο πτήσεις …