Συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Aυστριακό Kαγκελάριο στο Προεδρικό Μέγαρο

Τον Αυστριακό Καγκελάριο, Καρλ Νεμάχερ, υποδέχεται στις 18:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση, εκατέρωθεν παρασημοφόρηση και ανταλλαγή δώρων καθώς και διευρυμένες διαβουλεύσεις. Θα γίνουν επίσης δηλώσεις και θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, όπως ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, είναι η συνεργασία Κύπρου-Αυστρίας σε διμερές επίπεδο, ο συντονισμός εντός ΕΕ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ανθρωπιστική κρίση, η ενεργειακή προοπτική της Ανατολικής Μεσόγειου σε συνάρτηση και με την ενεργειακή πολιτική και ασφάλεια της ΕΕ, το μεταναστευτικό, καθώς επίσης και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, τις τουρκικές προκλήσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Check Also

Αβέρωφ: Μπορούμε να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο βασιζόμενοι και στο ταμείο Ανάκαμψης

Αβέρωφ: Μπορούμε να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο βασιζόμενοι και στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. …

Χειροπέδες σε 21χρονο διακινητή μεταναστών – Έφοδος στο διαμέρισμά του

Χειροπέδες σε 21χρονο διακινητή μεταναστών – Έφοδος στο διαμέρισμά του Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 21 …