Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για το ΓεΣΥ.
Παρών στη συνάντηση και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρόεδρος, θα ακούσει τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου και θα επαναλάβει αποφασιστικότητά του για εφαρμογή Γενικού Σχεδίου Υγείας, στη βάση ομόφωνων αποφάσεων, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ισχύει.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι καμία ανησυχία δεν υπάρχει στο αρμόδιο υπουργείο, όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ και αυτό ανεξαρτήτως των αντιδράσεων από μερίδα των ιδιωτών γιατρών.
Όπως τόνισε, στόχος του Υπουργείου, είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της ποιότητας και της εμπειρογνωμοσύνης του ιατρικού κόσμου της Κύπρου και όχι η «εισαγωγή» γιατρών, για τις ανάγκες του ΓεΣΥ.
Όπως αποκάλυψε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γιατρούς του εξωτερικού και κυρίως της Ελλάδας για συμμετοχή στο ΓεΣΥ, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.