Συνάντηση Αναστασιάδη – Μπαρτολόν

Το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας και ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας Κλοντ Μπαρτολόν, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση αυτά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Μπαρτολόν κατά τη διάρκεια της συνάντηση τους διάρκειας περίπου 45 λεπτών.

Όπως αναφέρεται «συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε εξαίρετο επίπεδο, καθώς και τα θέματα ενέργειας με την παρουσία της Γαλλίας στα ενεργειακά πράγματα της Κύπρου λόγω της συμμετοχής της TOTAL στις γεωτρήσεις για εξεύρεση υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ».

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας επί θητείας του ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία, συνοδευόταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Check Also

Επιστολή ΠτΔ στον Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ και επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

Στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για …

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 38 βαθμούς

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά …