Συνάντηση Αλέκας Παπαρήγα με Άντρο Κυπριανού στην Αθήνα

Τα θέματα του μνημονίου και του κυπριακού συζήτησαν στη Βουλή των Ελλήνων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια παράλληλη πορεία, ανέφερε μετά τη συνάντηση η κ. Παπαρήγα και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν ξεχνά την υποχρέωσή του αυτή την περίοδο, μαζί με τα θέματα της κρίσης ,να σκέφτεται και  την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο Κυπριακό πρόβλημα.

Ιδιαιτέρως ως προς το θέμα της κρίσης, ο  κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι συζήτησαν για τις εξελίξεις μετά την προσφυγή της Κύπρου για στήριξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την Τρόικα και για το γεγονός ότι ενώ η Κύπρος έχει προχωρήσει στην εφαρμογή των απαιτήσεων των πιστωτών και παράλληλα έχει διαπραγματευθεί σκληρά για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τους θεσμούς, κάποιοι επανέρχονται με πρόσθετες απαιτήσεις που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την κυπριακή κυβέρνηση καθώς θα οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική καταστροφή.

Ως προς το κυπριακό ανέφερε τον προβληματισμό του ιδίου και του ΑΚΕΛ για την προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους εντός και εκτός Κύπρου, να ξεφύγει το θέμα από τη συμφωνημένη βάση λύσης.  Αν αυτό συμβεί, είπε ο κ. Κυπριανού,  όχι μόνο δεν θα υπάρξει συμφωνία και επανένωση του νησιού, αλλά αντιθέτως, η Κύπρος θα οδηγηθεί σε περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος της χώρας και του λαού.