Συμμαχία: Η Κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει τη χρήση των βρετανικών βάσεων

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα και δυναμικά να διαβουλευτεί διπλωματικά με τη Μ. Βρετανία ώστε να αποτρέψει την όποια χρήση των βρετανικών βάσεων στο συριακό πόλεμο, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η Συμμαχία Πολιτών:

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Βρετανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις Βάσεις που κατέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία ως εφαλτήριο για πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία. Την ίδια στιγμή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια στρουθοκαμηλισμού δηλώνει ότι « η Κύπρος δεν έχει παράσχει σε κανέναν διευκολύνσεις όσο αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι ναι μεν υπάρχουν βρετανικές βάσεις στο νησί, όμως αυτές δεν είναι στη δικαιοδοσία της κυπριακής δημοκρατίας».

Αν η Κυβέρνηση πραγματικά δεν θέλει ανάμειξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτόν τον ανελέητο πόλεμο και με τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια ενέργεια, τότε οφείλει άμεσα και δυναμικά να διαβουλευτεί διπλωματικά με τη Μεγάλη Βρετανία ώστε να αποτρέψει την όποια χρήση των βρετανικών βάσεων στο συριακό πόλεμο.

Check Also

Με πολύχρωμα μπαλόνια «αποχαιρέτησαν» τον μικρό Λάμπρο

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, η κηδεία του μικρού Λάμπρου Καλλένου, του …

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ …