Συμμαχία για εγκλήματα Μεταξά: 9 μήνες μετά θέλουν επιπρόσθετες καταθέσεις !!!!

 9 μήνες μετά θέλουν επιπρόσθετες καταθέσεις, διερωτάται σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος Συμμαχίας γυναικών, Ρένα Γιαβάση για τα αγκλήματα Μεταξά.

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για τα φρικιαστικά εγκλήματα του Νίκου Μεταξά, που αφαίρεσε τη ζωή έξι γυναικών και ενός κοριτσιού, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητά τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου.

Αν οι αστυνομικές αρχές έκαναν τόσο σχολαστική δουλειά όταν συντελούνταν αυτά τα εγκλήματα, αν όταν καταγγέλθηκε η πρώτη εξαφάνιση έκαναν σωστά την έρευνα, τότε θα σταματούσαν τη δράση του στυγερού δολοφόνου πριν προλάβει να σκοτώσει και να πετάξει τις υπόλοιπες γυναίκες.

Εννέα μήνες μετά αναμένουμε να μάθουμε το πόρισμα αυτής της έρευνας. Μια έρευνα που δεν θα δώσει πίσω ζωή στις αδικοχαμένες γυναίκες αλλά αν γίνει ορθά, αν καταδείξει λάθη και παραλείψεις, αν αναδείξει έλλειψη πρωτοκόλλων και ευαισθησίας, αν οδηγήσει τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη, ίσως αποτελέσει το έναυσμα για να διορθωθούν τα κακώς έχοντα και να προληφθούν άλλες γυναικοκτονίες.

Check Also

Υπ. Υγείας: Δυστυχώς, αρκετοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα

Share Twitter Για να έχει νόημα η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός, τόνισε …

Βουλή: Αναστέλλονται για 9 μήνες οι δόσεις δανείων

Share Twitter H  Ολομέλεια της Βουλής, άναψε το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο που αφορά …