Συμβόλαια εργασίας σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους, με μπροστάρη τη Βουλή

Συμβόλαια εργασίας σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους, με μπροστάρη τη Βουλή

Έχουμε ερευνήσει το θέμα με τα συμβόλαια εργασίας σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους σε διάφορα τμήματα της ευρύτερης δημόσιας υπηρεσίας και κάπου η κοροϊδία του αναντικατάστατου ή του μοναδικού που γνωρίζει πάει σύννεφο. Σήμερα κρίνουμε ορθό να κάνουμε μια γενική αναφορά, όμως κατέχουμε ονόματα και διευθύνσεις καθώς και κάποια από αυτά τα συμβόλαια (σε Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, Δήμους και στη Βουλή) και ίσως σε μεταγενέστερο χρόνο να ασχοληθούμε πιο συγκεκριμένα.

Την ώρα που υπάρχει τόσο πρόβλημα με την ανεργία στους νέους ανθρώπους, την ώρα που όλοι μιλούν για ισονομία, ισοπολιτεία και διαφάνεια, με συνοπτικές διαδικασίες υπογράφονται συμβόλαια παροχής υπηρεσιών ως δήθεν εξειδικευμένοι και απόλυτοι γνώστες στο είδος – σε συνταξιούχους της ευρύτερης δημόσιας υπηρεσίας.

Στο Ναό της Δημοκρατίας – στη Βουλή είναι οι πρώτοι δυστυχώς που εφαρμόζουν αυτή την κακή πρακτική και ήδη εργοδοτούν με απευθείας ανάθεση «ευνοούμενα» άτομα συνταξιούχους με συμβόλαιο, ενώ μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται και νέες προσλήψεις υπό τέτοιο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Κύριε Συλλούρη πήρες είδηση τι γίνεται ή όχι; Άλλωστε λεφτά υπάρχουν…, τώρα που παγιοποιήθηκε το νέο κτήριο των 100 εκατομμυρίων, άρα ας σάσουμε ακόμη λίγους δικούς μας!

Πεδίο δόξης λαμπρόν για τον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει για τα καλά τα ευρύτερα δημοσιονομικά και της Βουλής, η οποία ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο όπου δει!

Μήπως είναι καιρός εκεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα κοινοβουλευτικά κόμματα να δείτε σοβαρά αυτό το θέμα και να νομοθετήσετε κάτι απαγορευτικό αφού το κομμάτι της ηθικής και της ισονομίας πάει περίπατο και ο καθένας ως Επικεφαλής για το θέμα αυτό κάνει ότι του κατεβεί ή τον βολεύει.

 Δημοσιογραφική έρευνα, Μαριλένα Χρίστου

Check Also

«Όταν το πρόβλημα υπάρχει σε ζωτικά θεσμικά όργανα τότε αυτό αποτελεί δείγμα της κοινωνίας…»

Share Twitter Ο Ακαδημαϊκός και Δικηγόρος Δρ. Ανδρέας Μασούρας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της …

Με «πλάτες» Συλλούρη – Σωκράτους, συνεχίζουν να αμείβονται

Share Twitter Στη Βουλή, όποιος αφυπηρετήσει και έχει «πλάτες» τον Συλλούρη και τον Σωκράτους, συνεχίζει …