Συλικιώτης: Αν η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί εμπόδισαν την έρευνα του Γ.Ε;

Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί προσπαθεί να εμποδίσει και να φιμώσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή;

Δήλωση μέλους Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη

Το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη παίρνει νέες διαστάσεις. Η κυβέρνηση όχι μόνο οργάνωσε αυτό το παζάρι πώλησης της κυπριακής υπηκοότητας ξεχειλώνοντας τα κριτήρια και τις διαδικασίες. Όχι μόνο αγνοούσε επί χρόνια τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών.

Όχι μόνο δεν απαντά για τις 350 αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλαν γραφεία τα οποία συνδέονται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Τώρα, θέλει να αποπροσανατολίσει στοχοποιώντας τη Βουλή και ταυτόχρονα, να συσκοτίσει τις έρευνες που γίνονται για το σκάνδαλο.

Οι κυβερνώντες εμπόδισαν ετσιθελικά την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στους φακέλους των πολιτογραφήσεων. Τώρα, με απόρρητη επιστολή του, ο Υπουργός Εσωτερικών απαιτεί από το Γενικό Ελεγκτή να μην αποκαλύψει την έκθεση του για τους πέντε φακέλους πολιτογραφήσεων που μπόρεσε να ερευνήσει. Το ερώτημα είναι απλό: Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί προσπαθεί να εμποδίσει και να φιμώσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έστησε μια βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων που συνεχίζει να διασύρει την Κύπρο διεθνώς και να την δακτυλοδείχνει όλη η Ευρώπη. Ούτε με τη συγκάλυψη ούτε με τη συσκότιση θα λυθεί το πρόβλημα. Μόνο με τη διαφάνεια και με τη βούληση να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς θα καθαρίσει το όνομα της χώρας μας.

 

Check Also

Νικόλας: Γιατί υποβάλλεται αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς την προϋπόθεση παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας

Share Twitter Γιατί υποβάλλεται αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς την προϋπόθεση παραίτησης του προέδρου …

Στεφάνου: Ξεκάθαρη η θέση του ΑΚΕΛ – Να παραιτηθεί ο Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του

Share Twitter Ξεκάθαρη η θέση του ΑΚΕΛ τόνισε σε δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του …