Στρος Καν: Σύμβουλος της Σερβικής κυβέρνησης

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Ντομινίκ Στρος- Καν, όπβς ανέφεραν ΜΜΕ της Σερβίας χθες, έχει προσληφθεί σε θέση συμβούλου για να βοηθήσει την σερβική κυβέρνηση να βρει διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ο Στρος –Καν, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ το 2011 μετά από το σεξουαλικό σκάνδαλο σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη όπου μια υπηρέτρια τον κατηγόρησε για βιασμό, θα συνεργαστεί με 15 εμπειρογνώμονες της δικής του επιλογής, σύμφωνα με την Μπλιτς, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Σερβίας.

Η σερβική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με ξένους συμβούλους καθώς όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχαν κατάλληλοι εμπειρογνώμονες εντός της χώρας. Ο διορισμός του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο θα ανακοινωθεί πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχου του γραφείου του σέρβου αναπληρωτή πρωθυπουργού τις οποίες μετέδωσε το CNN.

Οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν για την υπόθεση του βιασμού της καμαριέρας έχουν αποσυρθεί μετά από διακανονισμό που επήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι άγνωστου χρηματικού ποσό. Αντιμετωπίζει όμως νέες κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία σε υπόθεση που ερευνούν οι γαλλικές αρχές στην πόλη Λιλ. Η παραπομπή του σχετίζεται με την εξάρθρωση δικτύου πορνείας που είχε έδρα σε ξενοδοχείο σε αυτή την πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ παραδέχθηκε πως βρέθηκε σε ερωτικά πάρτι στο ξενοδοχείο, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι ορισμένες από τις γυναίκες εκδίδονταν επί πληρωμή.

Check Also

Λιβύη: Τουλάχιστον 43 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, σε ναυάγιο

Share Twitter Τουλάχιστον 43 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, σε ναυάγιο που συνέβη στα ανοιχτά …

Ιράν: Ικανοποίηση Ροχανί για την αποχώρηση «του τυράννου» Τραμπ

Share Twitter Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για “το τέλος” …