Στο κελί εδώ και τρεις μέρες ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας για διαφθορά

Ο 57χρονος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τρεις νύχτες έχει περάσει ήδη στο κελί ο Ζοζέ Σόκρατες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας υποβάλλεται σε ανάκριση μέχρι τελικής πτώσεως.

«Είναι μία χαρά, καλύτερα από ότι είμαι εγώ. Είναι ευδιάθετος», είπε ο δικηγόρος του, Ζοάο Αραούχο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, όμως αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Σόκρατες κατηγορείται για κάτι ή αν ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η σύλληψη του Σόκρατες, η πρώτη φορά που πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται με χειροπέδες στην Πορτογαλία, ακολούθησε τις συλλήψεις άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και επιφανών πολιτών της χώρας, σε ξεχωριστές έρευνες τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εισαγγελείς έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους στη μάχη κατά της διαφθοράς.

O διάδοχός του στην πρωθυπουργία, Πέδρο Πάσους Κοέλιου δήλωσε την Κυριακή ότι η υπόθεση είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόκρατες μπαίνει σε περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη. Ανάμεσα στις έρευνες που έγιναν για αυτόν ήταν και υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος το 2002, σχετικά με την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, αν και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Check Also

Αγνώριστος ο Κιμ Γιονγκ Ουν… έχασε και άλλο βάρος – Τι λένε οι ειδικοί

Αγνώριστος εμφανίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νέες φωτογραφίες μετά την απώλεια σημαντικού βάρους νωρίτερα …

Μετά από 64 χρόνια… χιόνισε στη Βραζιλία! (Videos)

Σε ρυθμούς χιονιά κινείται η Βραζιλία, καθώς ντύθηκε στα λευκά έπειτα από 64 χρόνια. Το …