Στο Ισραήλ έφθασε ο ΠτΔ για να συμμετάσχει στη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε απόψε στο Ισραήλ, όπου αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμμετοχή των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Beer Sheva.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα μεταβεί αύριο το πρωί στην  Beer Sheva, από την Ιερουσαλήμ, θα παρακαθίσει απόψε σε ιδιωτικό δείπνο που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και η σύζυγος του, προς τον Πρόεδρο και τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγο του.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθούν στην Beer Sheva  διμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και στη συνέχεια τριμερής κατ΄ιδίαν των ηγετών των τριών χωρών.

Η Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ είναι η πέμπτη κατά σειρά, με κεντρικό θέμα «Κυβερνοχώρος και Καινοτομία».

Η Σύνοδος θα επικεντρωθεί σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ενεργειακής ασφάλειας, ψηφιακής τεχνολογίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα γίνουν στο Κυβερνοκέντρο της  Beer Sheva  και θα κορυφωθούν με Κοινή Διακήρυξη των τριών ηγετών, καθώς και με την υπογραφή αριθμού τριμερών και διμερών Μνημονίων Συναντίληψης.

Συγκεκριμένα αναμένεται να υπογραφούν τριμερή Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς της Κυβερνοασφάλειας και της Ψηφιακής Τεχνολογίας για έξυπνες πόλεις και έξυπνα σπίτια.

Παράλληλα, θα υπογραφούν και διμερή Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ σχετικά με τη Μετεωρολογία και την Κυβερνοασφάλεια, καθώς και Κοινή Δήλωση Συνεργασίας σχετικά με την εξερεύνηση και χρήση του Απώτερου Διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς.

Στο Ισραήλ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου διοργανώνεται σεμινάριο με τη συμμετοχή νεαρών επιχειρηματιών στο πλαίσιο της συνεργασίας που καθιερώνεται με τον Οργανισμό Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ισραήλ.

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …