Στο Δουβλίνο η προεδρεία του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2013

Στην Ιρλανδία παραδίδει την προεδρεία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η Κύπρος μετά από ένα απόλυτα επιτυχημένο εξάμηνο. Προτεραιότητα όπως έχει δηλώσει το Δουβλίνο, θα είναι στην ατζέντα για τους επόμενους έξι μήνες η ανεργία και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι τρόποι εξόδου από την οικονομική κρίση και φυσικά η ανάπτυξη καθώς και η Ιρλανδία βρίσκεται σε καθεστώς διάσωσης από την τρόικα.

 «Αυτό που κάνουμε στη διάρκεια της προεδρίας μας είναι να προωθούμε μέτρα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου, Ίμον Γκίλμορ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό δεν είναι μια ρητορική δήλωση. Υπάρχει ένας αριθμός νομοθετικών μέτρων που σκοπεύουμε να προωθήσουμε» τόνισε.

Το Δουβλίνο θα αναζητήσει νέες δυνατότητες για την δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως σε τομείς όπως η ψηφιακή τεχνολογία.

Το ιρλανδικό πρόγραμμα για το επόμενο εξάμηνο αντικατοπτρίζει την επιθυμία της Ιρλανδίας να λάβει μαθήματα η ΕΕ από την οικονομική κρίση.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ιρλανδία κατά την προεδρία της είναι πολλές: θα ασχοληθεί με τη συμφωνία επί του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα -με την τραπεζική ένωση στο επίκεντρο- αλλά και με μία συμφωνία για το τραπεζικό χρέος.

Η Τουρκία έχει εκφράσει την ελπίδα της ότι οι σχέσεις της με την ΕΕ θα βελτιωθούν στη διάρκεια της ιρλανδικής προεδρίας.

Το Δουβλίνο έχει υποσχεθεί να τηρήσει σε χαμηλό επίπεδο το κόστος της ιρλανδικής προεδρίας.

Check Also

Η Γαλλία στηρίζει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία

Η Γαλλία έγινε το πρώτο μεγάλο δυτικό κράτος που υποστηρίζει δημοσίως τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου …

Ισπανία: Παγιδευμένη επιστολή με εκρηκτικά και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που …