Στο αεροδρόμιο με πλαστές ταυτότητες -Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα

Στο αεροδρόμιο με πλαστές ταυτότητες -Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα

Δύο υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας, εναντίον δύο προσώπων, που είχαν μεταβεί χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία πιστεύεται ότι δεν τους ανήκουν.

Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας γύρω στις 4.00 το απόγευμα, με σκοπό να ταξιδέψουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο ο ύποπτος άνδρας παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 19χρονο, ενώ η ύποπτη γυναίκα παρουσίασε σε μέλος της Αστυνομίας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 35χρονη, καθώς και άδεια διαμονής στην ίδια ευρωπαϊκή χώρα, με ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο, 2020.

Ωστόσο, εγέρθηκαν υποψίες ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ανήκαν στους δύο υπόπτους, αφού αυτοί δεν ομοίαζαν με τους δικαιούχους των εγγράφων, όπως αυτοί φαίνονταν στις φωτογραφίες στο δελτίο ταυτότητας και στο διαβατήριο, ενώ επίσης εγέρθηκαν υποψίες ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αφιχθεί παράνομα στην Κύπρο.

Για σκοπούς διPερεύνησης των δύο υποθέσεων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του ύποπτου άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η ύποπτη γυναίκα, η οποία είχε επίσης συλληφθεί, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, αφού κυοφορεί και για διευκόλυνση των ανακρίσεων διευθετήθηκε η προσωρινή διαμονή της σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Check Also

Τον «τσάκωσαν» να «βολτάρει» με διαρρηκτικά εργαλεία…

Share Twitter Τον «τσάκωσαν» να «βολτάρει» με διαρρηκτικά εργαλεία… Μέλος της Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν χθες …

Χειροπέδες σε 32χρονο για τη πυρκαγιά στην Αυδήμου

Share Twitter Χειροπέδες σε 32χρονο για τη πυρκαγιά στην Αυδήμου Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης πρόκλησης …