Στο αεροδρόμιο με πλαστές ταυτότητες -Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα

Στο αεροδρόμιο με πλαστές ταυτότητες -Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα

Δύο υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας, εναντίον δύο προσώπων, που είχαν μεταβεί χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία πιστεύεται ότι δεν τους ανήκουν.

Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας γύρω στις 4.00 το απόγευμα, με σκοπό να ταξιδέψουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο ο ύποπτος άνδρας παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 19χρονο, ενώ η ύποπτη γυναίκα παρουσίασε σε μέλος της Αστυνομίας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 35χρονη, καθώς και άδεια διαμονής στην ίδια ευρωπαϊκή χώρα, με ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο, 2020.

Ωστόσο, εγέρθηκαν υποψίες ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ανήκαν στους δύο υπόπτους, αφού αυτοί δεν ομοίαζαν με τους δικαιούχους των εγγράφων, όπως αυτοί φαίνονταν στις φωτογραφίες στο δελτίο ταυτότητας και στο διαβατήριο, ενώ επίσης εγέρθηκαν υποψίες ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αφιχθεί παράνομα στην Κύπρο.

Για σκοπούς διPερεύνησης των δύο υποθέσεων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του ύποπτου άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η ύποπτη γυναίκα, η οποία είχε επίσης συλληφθεί, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, αφού κυοφορεί και για διευκόλυνση των ανακρίσεων διευθετήθηκε η προσωρινή διαμονή της σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Check Also

Με πολύχρωμα μπαλόνια «αποχαιρέτησαν» τον μικρό Λάμπρο

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, η κηδεία του μικρού Λάμπρου Καλλένου, του …

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ …