Στικάκι με τρεις λίστες για την ανταγωνιστικότητα, έδωσε ο ΣΕΒ στον Σαμαρά

Τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην βιομηχανία συζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς με τους Έλληνες βιομήχανους στο Μαξίμου.

Με δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές, ολοκληρώθηκε η συνάντηση σε θετικό κλίμα. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για ενέργειες που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεσμεύτηκαν αν συμβάλουν στην ανάπτυξη των επενδύσεων.

«Κάναμε ένα ξεκίνημα και θα συζητήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης  Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι συζητήθηκαν η ρευστότητα στην οικονομία, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και το επενδυτικό κλίμα.

Στικάκι με τρεις λίστες –  «υγείας και δημιουργικότητας» τις χαρακτήρισε – έδωσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δακαλόπουλος Στην πρώτη λίστα είναι οι επενδύσεις ύψους 12 δισ. 100 μεγάλων επιχειρήσεων στα χρόνια της κρίσης. Η δεύτερη λίστα αφορά 250 προτάσεις καινοτομίας και η  τρίτη περιλαμβάνει 220 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τεχνολογίες αιχμής».

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι  η επιχειρηματικότητα είναι ζωντανή ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, αλλά για να αποδώσουν περισσότερο, «πρέπει να δημιουργηθεί σταθερό πολιτικό περιβάλλον και θετικό περιβάλλον για επενδύσεις».